Så undviker du problem vid semesterplaneringen

2010-04-14

Sa-undviker-du-problem-vid-semesterplaneringen Varje år är det samma bekymmer – när semestern ska planeras blir det bråk. Småbarnsföräldrar vill vara lediga när dagis och fritids är stängt. Alla vill vara lediga mitt i sommaren. Hur gör man för att medarbetarna ska bli nöjda vid semesterplaneringen?

Många företag väljer att dela in semestertiden i två eller tre perioder, sedan får medarbetarna välja när de vill ha semester. Detta system kan innebära att merparten väljer att ta semester i juli. Ett sätt att lösa det hela är att hela personalgruppen sätter sig ner och diskuterar problemet med semestrarna för att få en förståelse för varandras behov. Då kanske några väljer att byta period.

Tänk på att börja semsterplaneringen i god tid. Skapa en semesterpolicy. Vad den innebär varierar från arbetsplats till arbetsplats, men det kan exempelvis innebära att ta in vikarier, att visa extra hänsyn till småbarnsföräldrar vid önskemål om semestertid eller att låta verksamheten gå på sparlåga under juli månad. Om det är svårt att bemöta allas önskemål kanske du kan motivera med extra semesterdagar till de som väljer de sämre semesterperioderna.

Bildkälla: http://www.freedigitalphotos.net/images/Business_People_g201-Business_Meeting_p14485.html

Lämna en kommentar